Biografie Elise ten Hoor (15 maart 1989) BINNENKORT EEN UPDATE..!!

Elise ten HoorIk ben ongeveer mijn hele leven al bezig met creatieve dingen, zingen wilde ik vooral erg graag. Ik volg al vanaf mijn 4e balletlessen en heb 5 jaar theaterlessen, 2 jaar Algemene Muzikale Vorming gevolgd, en van mijn 8e tot aan mijn 12e klassieke pianolessen. Toen ik een jaar of 13 was ging ik op zangles en kwam ik in een band met mijn broer en wat vrienden, Ease. Deze bestond een aantal jaren en we kregen al wat bekendheid in de omgeving. Na Ease kwam ik in een poprockband waar ik veel mee op heb getreden, Voodoo. Deze band is na een jaar ook uit elkaar gevallen.
Ook heb ik een jaar in de Motown Superband gezongen, deze bestond uit ong. 14 man (verschilde wel eens). Deze band had o.a. nummers van Stevie Wonder, Aretha Franklin en Tower of Power in het repertoire.

Ik heb inmiddels een nieuwe band, samen zijn wij Elise & the Heartshakers! Ik ben er erg enthousiast over! (Kijk voor verdere informatie over deze band ook op deze website!)

Inmiddels speel ik weer piano, niet meer klassiek, maar ik begeleid mezelf. Ik heb les van Jasper Westerhof. Ook heb ik zangles, tegenwoordig van Annelie Persson, eerder had ik het van Phil van Eelen.

In het verleden heb ik regelmatig advies gehad van Nick Bult (toetsenist), hij gaf destijds les aan de muziekschool te Veendam. Ook is André v/d Werf (bassist) een belangrijk persoon voor mij wat advies en steun betreft.

Met mijn oude band Voodoo ben ik gestart met het werken met Jan Kuiper (gitarist). Hieruit volgde dat we op zijn festival, het Ruigeland festival mochten komen spelen samen met Daniël Lohues en Syb van der Ploeg. In juni 2007 zullen wij (Elise & the Heartshakers) er weer staan, met o.a. Van Dik Hout, Malle Pietje & de Bimbo's en Luie Hond.

Op 28 oktober 2005 heb ik samen met Beth Hart haar nummer Monkey Back gezongen in Leeuwarden (zie backstage opname bij muziek) Dit was een groot succes! Op deze manier ben ik ook met mijn huidige bandleden in aanraking gekomen.

Elise en Beth Hart Leeuwarden
Elise ft. Beth HartElise ft. Beth HartElise ft. Beth Hart

Dankzij mijn herhaaldelijke deelneming aan de kunstbende ben ik in aanraking gekomen met Mark Yeoman (directeur Noorderzon festival Groningen). Ik heb moeten voorspelen voor hem, Hielke Wenselaar, Patries van Iterson, Bas Mulder en Arno v/d Heyden in Groningen. Zij hebben vervolgens besloten dat ik op het Noorderzon Festival mocht komen spelen in de spiegeltent bij Arno van der Heyden. Het werd ook op de radio uitgezonden.

Met Elise & the Heartshakers werken we nogsteeds samen met Jan Kuiper, hieruit volgt een tour met als afsluiter de Oosterpoort te Groningen op 6 juni 2007!

BINNENKORT EEN UPDATE..!!